dimecres, 14 d’octubre del 2020

LA PARLA DE LA VALL

DESGANA
Per regla general la desgana és la falta de gana, ve siga per la pèrdua del desig, voluntat de fer alguna cosa o bé per problemes de salut. 
Per tant fem us d'aquesta paraula en dos significats diferents: 
1.- Sensació d'esgotament extrem. Un apatia general ens porta a un estat de paràlisi i esgotament psicològic. 
Tots hem experimentat alguna vegada aquesta sensació d'esgotament extrem i desgana absoluta pel que ens envolta. Un decaïment que ens entren les ganes de no fer res, d'aquí la desgana. 
Aquest us de desgana és el que trec a col·lació, per ser el sentit que més fem us. És l'amenaça del dia a dia que hem de sortejar. 
De vegades no hi ha més remei que fer les coses amb desgana. És bastant natural que fem a desgana determinades coses que tenim l’obligació de fer i no tenim cap ganes de fer. 
      · Un exemple de desgana és el que es té a l'endemà que acaben les vacances hi s'ha de tornat al món laboral o mamprendre les activitats quotidianes. 
      · Un altre exemple més actual és en la política de pactes que s'estan produint recentment i en la que són varis els partits que pacten amb desgana, tot i manifestar públicament que no ho farien i acaben fent-ho. En eixa tessitura està per exemple VOX, que a a fi acabarà pactant en Múrcia i Madrid, encara que siga en DESGANA. 
Vegem quin és l'altre significat: 
2.- En quant a problemes de salut la desgana pot suposar: 
      -- Pèrdua de la gana de menjar 
      -- Desmai, pèrdua dels sentits per defalliment.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada