dimarts, 20 d’octubre del 2020

EL BAGUL DE LES PARAULES OBLIDADES

CATIUSCA/KATIUSKA
Bota de goma o cautxú que arriba fins a mitja cama o fins al genoll, molt apropiada per a la pluja. 
No està desapareguda; però si en desús, no perque no tinga utilitat, ja que és ideal per la pluja; sinó per la reticència de la gent en posar-se-les, tal vegada per l'us del cotxe i per la seva incomoditat. 
Recorde de menut quan casa me les feien posar així que començava l’època de pluges per preservar el calçat, perquè només en teníem un parell de diari i, amb una mica de sort, un altre de mudar. Estava esperant a que plogués per poder calçar-se-les i trepitjar en les clotxes dels carrers. 
Era normal veure als aparadors de les sabateries unes botes de goma, de cautxú, altes i amples com les que les dones russes es calçaven amb el vestit típic. I és que l'origen del seu nom ve de l'obra musical que portava com a títol 'Katiuska, la dona russa' i la protagonista principal apareixia en escena proveïda d'unes botes altes de mitja canya, les quals recordaven a les utilitzades comunament en els dies de pluja. 
N’hi havia de blanques i negres. Les meves eren negres, brillants, semblaven de xarol, em comprimien els dits i els turmells- eren tan estretes!-eren una tortura. El peu m’hi suava molt. Però les adorava.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada