diumenge, 11 d’octubre del 2020

EL BAGUL DE LES PARAULES OBLIDADES

CARNERA
Armari de cuina fet amb una estructura de llistons de fusta folrada de tela metàl·lica fina, proveït de porta frontal, usat per a tenir-hi queviures frescos i protegir-los, penjat o situat en un lloc fresc i sec. 
No hi havia aleshores, o no era de costum tan estès com ara, el frigorífic, però les mestresses de casa disposaven de la carnera, que era un artefacte fet amb quatre llistonets, més aviat prims, fins, i amb una tela metàl·lica espessa, de forma i manera que ni tan sols pogués entrar-hi ni un mosquit. Aquest atifell penjava nit i dia als aires del corral i assegurava que la carn, comprada la tarda o el dia anterior, s’hi mantinguera en bon estat. La carn, l’embotit, la xocolata, tots aquells productes susceptibles de fer-se malbé en veure’s privats d’una fresca, d’una temperatura que els asseguràs el bon estat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada