TAPEROT
Aquesta paraula la diem quan descrivim a una persona molt menuda i rabassuda.
Té el seu origen en la TÀPERA i concretament dels seus fruits, els TAPEROTS.
La TAPERERA (Capparis spinosa L.) és una espècie de planta de la família de les caparàcies. És originària de la regió mediterrània, especialment en les àrees més càlides i seques. Es troba en estat silvestre o conreat. La taperera silvestre creix normalment en llocs rocosos i a la vora dels murs de pedra seca. Les fulles són carnoses i les flors molt vistoses. Les poncelles de les flors abans d'obrir són les tàperes que s'aprofiten i es consumeixen després d'un periode de maceració en vinagre i sal.
Els TAPEROTS, o fruits joves, obtinguts després de deixar que surti i maduri la flor, també tenen valor gastronòmic. Es cullen amb part de la tija que els unia a la planta, però no són tan apreciats com les tàperes.
I el seu capoll és molt apreciat com a condiment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada