dimecres, 5 de febrer del 2020

LA PARLA DE LA VALL

MESINFOT/MENINFOT
Es diu d’aquell que li té igual tot, que no li importa ni el preocupa res, que manté una actitud d'indiferència respecte a determinades coses que se suposa que li haurien d'interessar, que no vol saber-ne res d'exigències morals, polítiques o religioses i que no el preocupen en absolut els convencionalismes que ens imposa la societat, que no té formalitat, que tot s'ho tira a l'esquena, en definitiva que se'n fot de tot.
Molts en diuen que els valencians som molts meninfots. Jo durant molts anys he pogut comprovar-ho en la governabilitat del nostre País València. Em resulta especialment dolorós reconèixer el que ha passat a la meva terra des de fa ja massa anys. Perquè en un lloc amb certa essència democràtica, davant de tants escàndols, com a esperat 20 anys la ciutadania per a reaccionar i donar el vot de càstig al govern valencià anterior. Menifotisme que bé pot aplicar-se a l'esquerra valenciana i la seva base ciutadana, que ha estat sumida des de fa lustres a l'avenc d'una perpètua oposició. Mentre l'esquerra del País Valencià, ha estat més aviat meninfot, la dreta es dedicava als seus negocis, privats i / o públics ...
La deriva a la qual ens han portat les trames de corrupció, especialment les del PP valencià, l'oblit de la identitat i llengua pròpies amb el consegüent menyspreu pels drets fonamentals de les persones que tenen com a llengua principal de comunicació el català, l'obsessiva persecució del terme País Valencià (com si no pogués conviure amb altres termes com a Comunitat, Regió o fins i tot Regne), el control absolutista de la Ràdio i Televisió valencianes, el malbaratament en obres faraòniques per a la Fórmula 1, Copa Amèrica, visita del Papa (de la qual mai sabrem el que realment va costar) i tantes altres ... Si a això li sumem la inoperància del PSPV per a mostrar-se com una alternativa real. 
Només  es pot entendre per eixe caràcter del valencià anomenat «meninfot» que com hem dit tot li és igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada