Aquesta paraula ens ix de la boca quan ens trobem davant d’una persona d’un caràcter aspre, ruda i tancada.
Te a veure al sabor del fruit del codonyer, que és de forma de pera o de poma, de sabor molt aspre.
Ja que mencione el codony, no vull deixar passar per alt que si bé no és mengívol com a fruita, si ho és quan es cou per fer-ne confitures casolanes. M’estic referint al:
CODONYAT
És una confitura dolça i tova feta a partir del codony
Elaboració: Un cop pelat els codonys, normalment partint-los pel mig, pelar-los i finalment treure el pinyol. Es mesclen a parts iguals amb sucre i es cou sense parar de remenar la barreja fins que es forma una pasta, com a mínim durant una hora. Quan agafa el color i la textura desitjada.
Finalment, es treu del foc i amb una espàtula es posa en un recipient adequat (plat, safata, etc.). S'ha de deixar reposar per a que s'endureixi fins que sigui prou consistent per poder ser consumit.
CODONYAT
És una confitura dolça i tova feta a partir del codony
Elaboració: Un cop pelat els codonys, normalment partint-los pel mig, pelar-los i finalment treure el pinyol. Es mesclen a parts iguals amb sucre i es cou sense parar de remenar la barreja fins que es forma una pasta, com a mínim durant una hora. Quan agafa el color i la textura desitjada.
Finalment, es treu del foc i amb una espàtula es posa en un recipient adequat (plat, safata, etc.). S'ha de deixar reposar per a que s'endureixi fins que sigui prou consistent per poder ser consumit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada