diumenge, 8 de novembre del 2020

LA PARLA DE LA VALL

EMPASTRADA

Ació desbaratada o contrària al curs racional de les coses.
      -- “Havíem confiat en Fabra alhora de fer l’Aeroport de Castelló i al final ha resultat una empastrada”. 
La imatge d'un impecable aeroport enmig del no-res, sense avions ni activitat al principi i ara amb contats vols, ha donat la volta al món, apareixent en els mitjans de comunicació més importants com a símbol del que va passar a Espanya durant l'última dècada. 
Els desgavell es venia vindre al no considerar a les persones amb caps més fredes, que no van veure tan clar el projecte perquè ja existien aeroports a la zona: al nord, Reus, que tot i la presència d'un dels pocs parcs temàtics amb èxit d'Espanya (Port Aventura) no havia vist cap increment destacable per això, i sobretot per l'existència de l'aeroport de Manises, a tan sols 45 minuts de Castelló per autopista. 
La guinda del despropòsit ho tenim a la glorieta d'entrada, on veiem l'escultura de Juan Ripollés anomenada "home avió", representant al cap de Carlos Fabra coronat per un jet indefinible. Amb 24x18 metres i 33 tones de pes, la peça és, segons l'artista, "una al·legoria a la capacitat creativa del cervell humà, que és capaç de concebre invents i projectes".






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada