divendres, 16 d’octubre del 2020

EL BAGUL DE LES PARAULES OBLIDADES

CASSALLA
Aquesta beguda està en desús més per la costum generacional que per la seva popularitat que la manté en llocs de la C. Valenciana on és una de les begudes tradicionals. 
Tot i que aquest anisat va ser produït per primera vegada a la localitat "Cazalla de la Serra", població de la província de Sevilla, la cassalla està molt arrelada a les nostres festes, costums i tradicions. 
1. És una beguda alcohòlica que va des de els 40º als 45º derivada de la destil·lació de l'anís. És una maceració de fenoll i matafaluga. Se diferència de l'anís sec en que la cassalla porta matafaluga i l'anís sec no. Es podria dir que és anís semi-sec. La manera tradicional de beure-la es rebaixant-la en aigua, un quart del got en cassalla i lo que sobra en aigua, anomenant-se nuvolet o paloma. 
També un altra manera de beure-la, es barrejant-la en Mistela, beguda que es nomena "Barrejat", típic de les partidetes de dominó, de truc, o be en les vesprades que els iaios dels pobles se reuneixen senzillament per a xerrar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada