José Gargallo Gregori
Pàgines
(Mou a...)
Pàgina d'inici
ELS MALNOMS DE LA VALL D'UIXÓ
EXPRESSIONS VALLERES
MANERES DE DIR DE LA VALL D'UIXÓ
RETAULES CERÀMICS I IMATGES DE LA VALL D'UIXÓ
LA VEGETACIÓ DE LA VALL D'UIXÓ
EL REFRANYER
LA FAUNA DE LA VALL D'UIXÓ
RENECS I PARAULOTES
DITES TÒPIQUES DE POBLES DE CASTELLÓ
PARAULES VALENCIANES EN DESÚS
EXPRESSIONS DE LA NOSTRA PARLA
OFICIS AMBULANTS D'ABANS
EL REBOST DE LA VALL
BIOGRAFIA DE JOAN CAPÓ
JOAN CAPO_LA VALL D'UIXÓ
RVDM. P. ILDEFONSO MARÍA DE VALL DE UXÓ
EL BAGUL DE LES PARAULES OBLIDADES
LA PARLA DE LA VALL
EL REFRANYER DE LA INDUMENTÀRIA
EXPRESSIONS DE FRUITES I VERDURES
▼
divendres, 8 de juliol del 2011
Tenir un bon fons
Tenir un bon fons
Significat:
Bondat.
Encara que manifeste un caràcter aspre té un bon fons.
Equivalents:
Amb el lliri en la mà
Ben entranyat
Ben parit
Bon jan
Bon natural
Bona mossa
De cap de brot
Donar [una cosa] com a pa beneit
D'or
Ésser pa de casa
Ésser pa i mel
Ésser un albat
Ésser un bona fe
Ésser un pau
Ésser un tresor
Fer bona [o mala] farina
Fer bona lliçó
Fer el feix damunt [a algú]
Fer-ne [d'algú] el Bon Jesús
Home de bé
Mamar-se el dit
No fer mal sinó al pa que menja
Portar llana al clatell
Qui sembra cull
Semblar que no ha trencat mai cap plat ni escudella
Ser [algú] bo com el pa
Ser [algú] de bona pasta
Ser [algú] més bo que el pa
Ser [algú] un tros de pa
Ser [una persona] de pa beneït
Ser [una persona] de pa d'àngel
Ser [una persona] de pa de pessic]
Ser bon home
Ser com cal
Ser com un àngel
Ser de pasta d'agnus
Ser incapaç de fer mal a una mosca
Ser més bo que el pa de fleca
Ser tot cor
Ser un àngel de bondat
Ser un bon element
Ser un cel
Ser un pare parot
Ser un sac de bondat
Ser un sant
Ser un sol
Ser una bellíssima persona
Ser una bona [o una mala] peça
Tenir un cor tendre
Tindre bon cor
Tindre bona ànima
Tindre bones [o males] entranyes
Tindre el cor bla
Tindre el cor moll
Tindre llana al clatell
Tindre un gran cor
Xuplar-se el dit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
‹
›
Inici
Visualitza la versió per a web
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada